Στο φροντιστήριο ΝΙΚΗ ο μαθητής μαθαίνει πως να μελετά και να οργανώνει το χρόνο του.

Καλωσορίσατε     Καλέστε μας 210 512 15 16     Ακολουθήστε μας

Image Alt

Πρόγραμμα Σπουδών

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του φροντιστηρίου μας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των μαθητών μας και ανανεώνεται συνεχώς σύμφωνα με την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Παράλληλα οργανώνονται κύκλοι διαγωνισμάτων που βοηθούν στην εμπέδωση της ύλης.

Το πρόγραμμα του Γυμνασίου καλύπτει τα βασικά μαθήματα : Ν. Ε. Γλώσσα – Αρχαία  Ελληνικά – Μαθηματικά –  Χημεία – Φυσική, από τα οποία ο μαθητής μπορεί να επιλέξει όσα επιθυμεί.

Ο βασικός σκοπός μας είναι να εισάγουμε τον μαθητή στις απαιτήσεις του γυμνασίου, ώστε να μάθει πως να μελετά και να κατανοεί τη διδακτέα ύλη που θα αποτελέσει τη βάση για το λύκειο.

Φροντίζουμε ώστε οι μαθητές μας να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους για το σχολείο και παράλληλα θεωρούμε απαραίτητη την προετοιμασία τους για τις επόμενες διδακτικές ενότητες. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά παρουσιάζουν θετική εικόνα στη σχολική  τάξη και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Επιδιώκουμε την ορθή προετοιμασία για τις γραπτές δοκιμασίες των τετραμήνων και των τελικών εξετάσεων μέσα από συχνές επαναλήψεις και εξατομικευμένη προσέγγιση. Έτσι τα παιδιά αισθάνονται και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και προοδεύουν γνωστικά χωρίς να δημιουργούνται κενά.

Α  ΛΥΚΕΙΟΥ

Το πρόγραμμα της Α  Λυκείου περιλαμβάνει Μαθηματικά – Φυσική – Χημεία – Αρχαία Ελληνικά – Ν.Ε. Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Κύριος στόχος είναι να καλυφθούν τα όποια κενά από το γυμνάσιο και να εισαχθεί ο μαθητής στις απαιτήσεις του Λυκείου, μαθαίνοντας να οργανώνει καλύτερα τον χρόνο του.

Β  ΛΥΚΕΙΟΥ

Το πρόγραμμα της Β Λυκείου χωρίζεται σε κατευθύνσεις. Περιλαμβάνει τη διδακτέα ύλη της Β  Λυκείου δίνοντας έμφαση στο μέρος που προαπαιτείται  για τη Γ΄Λυκείου. Παράλληλα καλύπτεται μέρος της ύλης της  Γ  Λυκείου.

Πέρα από την εμπέδωση της ύλης, κύριος στόχος είναι ο μαθητής να μάθει να προγραμματίζει τη μελέτη του, ώστε να ανταποκρίνεται σε διαγωνίσματα προσομοίωσης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Γ  ΛΥΚΕΙΟΥ

Το πρόγραμμα της Γ Λυκείου συνεχίζοντας τη φιλοσοφία της Β Λυκείου χωρίζεται σε κατευθύνσεις. Η κατάκτηση της ύλης, οι συχνές επαναλήψεις και οι κύκλοι διαγωνισμάτων προσομοίωσης οδηγούν τον μαθητή στην επιτυχία.

Παράλληλα κύριο στόχο μας αποτελεί η ατομική προσέγγιση κάθε υποψήφιου μέσα από ψυχολογική και περαιτέρω διδακτική υποστήριξη όταν κι όπου χρειάζεται.